Történet

A “flexelés” a FLEX névből származik.

Mindenki hallotta már. Sokan minden nap használják. Mégis, csak kevesen tudják, hogy a “flexelés” egy közismert német ige, mely a FLEX-nél kifejlesztett találmányra utal, melyet régebben Ackermann + Schmitt néven ismertek. Ám nézzük a kezdeteket:
1922-ben Hermann Ackermann és Hermann Schmidt gyárat alapítottak Stuttgart-Bad Cannstatt-ban, hogy gyártsák és eladják új terméküket: az MS6 kézi csiszológépet, a középpontban egy elektromos motorral, mely egy flexibilis tengelyt hajtott meg. Ez az újítás az alapja a termékcsoportnak, melynek neve Flex lett. Ez a mai FLEX márkanév és egy ige eredete, mely a mindennapi német szókincs nélkülözhetetlen része lett: “flexelés”.
Az 1920-as évek végére a mérnököknek sikerült helyettesíteni a flexibilis tengelyt egy fogaskerekes kialakítással. Ez volt a világ első sarokcsiszolója, és szintén a FLEX márkanév alatt került forgalomba. A Flex mint új szó kezdett bekerülni a köztudatba.
1935-ben az Ackermann + Schmitt megalkotott egy alacsony fordulatszámú csiszológépet. 1954-ben leleplezték az első magas fordulatszámú sarokcsiszolót, a DL 9-et. Addigra a Flex a csiszolás szinonimája lett, és a “flexelés”ige teljesen átvette a helyét az addig használatos “csiszolva vágás”-nak a német köznyelvben.1996-ban az Ackermann + Schmitt átnevezte magát FLEX-re. 2006-ban a „flexelés” ige belekerült a Duden helyesírási szótárba.

Az innovációk a hagyományokból merítenek ihletet.

A FLEX ugyan használ még néhányat az alapötletek közül, de a gépek folyamatosan javulnak és fejlődnek. A vasöntvényeket high-tec műanyagokra cserélték, számottevően könnyítve ezzel a gépeket. A motorok teljesítménye megnőtt, de a méretük egyre kisebb és kisebb lett. A motorok és tengelyek jobban védettek a por és fémforgácsok ellen; a gépek mára tartósabbak, csendesebbek és ergonomikusabbak lettek. A sarokcsiszoló alapötlete annyira hatékony és sikeres volt, hogy máig más gépekbe integrálva segíti az új innovatív gépek előállítását.


1987: Magas fényű polírozás FLEX kifejleszt egy különleges rendszert a gépjárműfényezések és a lakkrétegek, valamint bútorzatok és természetes kővel borított padlók érzékeny polírozására.1989: Tükör simítás
FLEX bevezet egy új kezelési eljárást: felületcsiszolás – átmeneti vonalak nélkül; árnyékolás nélkül fémen illetve rozsdamentes acélon.
1997: Mennyezetcsiszolás állványzat nélkül!
”Forradalom a festőknek”: a hosszú-nyakú FLEX Zsiráf biztosítja a felhasználónak a fal vagy mennyezet csiszolását tetőtől-talpig létrák vagy állványzatok nélkül. A por megszüntető rendszer tökéletes munkát végez. A hosszú-nyakú csiszoló Zsiráf és a szabadalmaztatott csiszolópapír a perforációval együtt az egész felületen magas-minőségű munkát eredményez.
2002: Fejlesztés minden részletben!
FLEX kifejleszti a 21. század sarokcsiszolóinak új generációját.A FLEX fejlesztők kezéből 8 darab új modell kerül ki a 710 és 1300 Watt-os tartomány között, amelyek hihetetlen vékony designt, jobb használhatósági karakterisztikát és nagyon sok újító termék sajátosságot kaptak, mint például a mikroprocesszor vezérlésű elektronika vagy a FLEXgrip markolatba integrált villáskulcsot.
2009: Vario-Zsiráf WST 700 VV
A sikeres FLEX Zsiráf most új magasságokba emelkedett a változtatható hosszúságú teleszkópos szárral és a cserélhető háromszög fejjel.
2010: RETECFLEX RE 14-5 115 Az innovatív szerszám rendszer
Könnyen és gyorsan csatlakoztatható bármilyen követelményhez. A specialista, aki képes csiszolni, vésni, perforálni és polírozni.