Technológiai újdonságok:

Ismerje meg a Li-Ion akkumulátorok legújabb generációját az Original FLEX-től!

• Az elmúlt években a Li-Ion akkumulátorok hatalmas fejlődésen estek át, növekedett a kapacitásuk, csökkent a méretük, egyes típusok töltöttségi kijelzővel rendelkeznek. Megjelentek az első processzor vezérelt típusok is a lemerülés és töltés közbeni egyenletes teljesítmény szabályozására.

• Az Original FLEX új akkumulátorai mindezeket tudják, de ez nem mindig elég ahhoz, hogy az akku kapacitást teljesen kihasználjuk. Kiemelkedően fontos a teljes munkafolyamat alatt az akkumulátor üzemi hőmérséklete, mert a gyors és nagymértékű felmelegedés bizonyítottan csökkenti az akku élettartamát és lerövidíti a kisülési időt.
A munka hőt generál, a magas hőmérséklet rövidebb működési időt eredményez, ezért gyakrabban kell tölteni az akkumulátort.

Mi folyamatosan hűtjük az akkumulátort!70° C belső hőmérséklet felett az akkumulátorokat már nem lehet működtetni, sem tölteni, ezért az általánosan alkalmazott technológia az, hogy az elektronikus vezérlés kikapcsolja az akkumulátort, mielőtt tönkremenne. Ez kényszerű munkaszünethez vezet, meg kell várni, amíg az lehűl üzemi hőmérsékletre. A FLEX új Fázis Váltó akkumulátorai (PCM) azonban ezt a problémát még annak jelentkezése előtt megszüntetik, mert megakadályozzák azt, hogy a belső hőmérséklet elérje a 70° C-ot. Ennek eredménye az, hogy a vezérlésnek nem kell kikapcsolni az akkut, annak teljes kapacitása kihasználható. Az eredmény: akár 25%-kal több csavar behajtása Ah-ként!Működése:

• Minden akku cella körül egy hűtő hüvely van, mely a folyamatos hőelvezetést biztosítja.
• A hűtő hüvely halmazállapota szilárdból részben folyékonnyá változik (PCM), mely közben elnyeli a hőt (az elvezetés után visszaváltozik szilárd halmazállapotúvá)
• A hűtés megakadályozza a cellák túlmelegedését.
• Az alacsonyabb hőmérséklet hosszabb üzemidőt és magasabb teljesítményt biztosít.
• Kevesebb töltéssel az akku élettartama jelentősen megnövekszik

• A Fázis Váltó technológia (PCM) a töltési és kisülési folyamat során egyaránt hűti az akkumulátort!HCB:NAGY KAPACITÁSÚ AKKUMULÁTOROK / hosszabb működési idő /
PCM:FÁZIS VÁLTÓ ANYAG / hűti az akkumulátort, hosszabb működési időt és élettartamot biztosít
EMS:ELEKTRONIKUS ELLENŐRZŐ RENDSZER / védi az akkumulátort és a szerszámot, hosszabb élettartamot és nagyobb hatékonyságot biztosít /